Česká Lípa-Horní Libchava-Dolní Libchava-Česká Lípa

16.10.2016 15:04

V sobotu 15. 10. 2016 jsme se domluvili ve třech - Slávek,Míra a já, že pojedeme do Horní Libchavy, kde majitel zámku slaví 50 let a při té příležitosti pořádá tří denní oslavu na svém zámku. Ten je otevřen k prohlídkám.

Informace - Oldřich Kilian = Kili

Ráno jsme dojeli do České Lípy - Střelnice před desátou hodinou a vydali jsme se nejdříve po MTZ a pak po státní silnici. Tam byl velký provoz a tak nás ty auta inspirovali k tomu, že jsme odbočili do leva na lesní cestu. Ta ale vede přes pastviny a je neznatelná, a tak jsme část šli volně přírodou. Až pak před Vinným vrchem jsme zase šli kus po lesní cestě. Ta se nám nakonec ztratila někde mezi šlahouny ostružin. Tak že zase cestou-necestou, až na vrchol k pozůstatku zříceniny Klinštejn.

Po sestupu dolu do Horní Libchavy jsme nejdříve si prošli obec s kostelem a památný strom. Pak jsme zašli na pivo do restaurace Libchava. V restauraci měli sraz motorkáři  a odpoledne opékání buřtů, kam jsme byli také pozváni, ale mi jsme měli jiný plán (škoda)a tak  nakonec jsme došli zpět na zámek.

Informace - zámek Horní Libchava

Pak byla prohlídka interieru zámku s obšírnou sbírkou z cest pana Oldřicha Kiliána, zvaného Kili. Tato prohlídka byla včetně sklepů pod zámkem.

Po prohlídce jsme ještě zašli k památnému dubu a pak již po ŽTZ do Dolní Libchavy a po místních komunikacích do České Lípy. Tam jsme zase došli do Střelnice, kde nás čekalo výborné pivo a pak již v 18:11 hod přes hlavní nádraží domů.

Na trase jsme ušli 14,5 km

Odkaz na :