Boletice n/L - Vrabinec - Těchlovice

24.09.2014 20:50

Středeční výlet dne 24. září vede Míla R. na zříceninu hradu Vrabinec. Ze Štětí jsme jeli tři turisté již ráno v 8:04 hod i přesto že většina jela z Litoměřic až v 8:46 hod rychlíkem. Jak je poslední dobou na dráze zvykem, mívají vlaky zpoždění, a tak jsme nechtěli riskovat s časem.

 

Od rána byla velká mlha, která se nás držela až do Boletic n/L. Kam jsme již všichni dojeli společně i s ostatními z Ústí n/L. Celkem nás bylo 27 a jeden pejsek. Po informaci o trase a organizačních informacích od Jany W. jsme se vydali z nádraží obcí kolem kostela sv. Vavřince a kempu Formule vzhůru do kopce k vesničce Lesná. Tam jsme se napojili na ČTZ a po ní jsme došli až pod vrchol Vrabince.  Po celou cestu nám stávající mlha postupně klesala a dělalo se krásné slunečné počasí.

Zajimavé informace  o trase : Info trasa

Nejdříve jsme vylezli na zříceninu, kde jsme při výstupu museli používat zabudované řetězy. Ale za to nám bylo odměnou krásné vyhlídky z vrcholu Vrabince.

Po sestupu dolu většina začala opékat přinesené buřty. Ohniště je pod zříceninou a je tam vybudován přístřešek se stolem, sezením a dokonce tam bylo připravené dřevo. Protože je toto místo mezi stromy a chvílemi pofukoval větřík, tak jsme co nejrychleji dojedli a začali sestupovat do Těchlovic. Sestup byl trochu příkrý a místy kluzký po deštích v minulých dnech. Dole v obci jsme se prošli až k obecnímu úřadu a kolem kostela jsme se vrátili na vlakovou zastávku.

 

Celkem jsme ušli 10 Km a domů jsme odjížděli v 14:25 hod.

 

Odkaz na fotogalerii :