Blíževedly - Hřídelík - Úštěk

10.09.2014 22:32

Ve středu 10. září jsme vyjeli na trasu do Blíževedel a pak přes Hřídelík do Úštěka.

Ráno jsem se setkal s Helenou L. a ze Štětí jsme vyjeli v 7:04 hod do Litoměřic. Kde jsme mírnou chůzi došli na horní nádraží, kde nám v 8:16 hod odjížděl vlak směrem do Blíževedel. Ve vlaku již jeli některé turistky od Lovosic, ale oni jeli s Martou Br. Do Lvové na zámek Lemberg atd. V Blíževedlích nás vystoupilo celkem 11 turistů a k tomu 5 dalších turistek které šli jenom na houby.

Došli jsme na náves a po cestě jsme zhlédli jak se mnohé v Blíževedlích zlepšuje. Od barokního sloupu Nejsvětější Trojice jsme vyšli po ČTZ až k Hřídelíku kde bývalo kdysi dávno vězení a poblíž popraviště. Po luční cestě jsme museli jít v zástupu, protože byla velká rosa. V lese to bylo již lepší a také jsme začali nacházet houby. V příjemné zábavě nám cesta rychle uběhla a než jsme se nadáli byli jsme kousek nad Lukovem. Pak jsme kousek prošli lesem ke ŽTZ od Úštěckého švýcarska kde je opičí hlava. Došli jsme do Svobodné vsi a pak do Úštěka. V restauraci na občerstvení jsme nakonec skončili na náměstí (restaurace Růžek je zavřená).

Časově jsme to krásně stihali tak, že jsme někteří mohli ještě zajít do Galerie u brány. Tam vystavuje své díla malířka Hybnerová Marie, Saudek a Ringo Čech.

Celkem jsme ušli 8 Km a domů jsme odjížděli z Úštěka v 13:11 hod.

 

Odkaz na fotogalerii: